Home » » Pasangan dating di ketinggian 800 kaki

Pasangan dating di ketinggian 800 kaki

Written By Wanie on Tuesday, 20 September 2011 | 9/20/2011 08:57:00 am
Inilah pasangan muda yang mungkin sedang 'dating' di puncak bukit. Hanya dengan beberapa kesilapan, mereka boleh jatuh kedalam jurang sedalam 800 kaki.


Pasangan itu telah berhati-hati merangkak untuk ke pinggir 'Hanging Rock' yang bertempat diAustralia, di mana batu itu hanya mempunyai keluasan beberapa kaki lebar.

Jurugambar Michael Matthews kagum melihat kedua-duanya setakat ini berani untuk berada di pembentukan batu yang sempit, yang menghadap ke Gaung Sungai Grose di Blue Mountains New, South Wales.


Beliau berkata, 'Mereka berada di penghujung batu ituselama kira-kira 5 minit. Mereka juga telah memeluk serta bercium di luar sana tetapi melakukannya dengan pergerakan yang sangat berhati-hati. '

Encik Matthews, 54 tahun, telah keluar memandu darirumahnya yang berada di Sydney, setelah melihat imejHanging Rock pada satu setem pos.

Beliau berkata, 'Saya memutuskan untuk melihatnya dengan kedua-dua mata saya. Lokasi tersebutmemakan masa memandu selama dua jam dari rumahsaya yang diikuti dengan satu jam jarak berjalan kakidari tempat letak kereta. Oleh kerana bahaya yang jelaspada kawasan ini, ianya tidak sangat diiklankan. Tiada terdapat papan tanda yang menunjuk di mana Hanging Rock itu berada'.

Encik Matthews sampai di lokasi yang dikenali sebagai'Baltzers Lookout' tetapi masih tidak dapat melihat Rock Hanging. Beliau berkata, 'Sayaberasa agak terdedah di sana. Tiada pagar disediakan dan angin bertiup kencang.'

'Saya terlihat pasangan itu apabila saya menoleh secara tiba-tiba. Mereka pasti telah memanjat untuk berada di atas sana. Saya panik terutamanya apabila mereka mendapatbegitu dekat dengan tebing. Dan apabila saya melihat pasangan itu baru saya sedar disitulah 'Hanging Rock' yang dimaksudkan.0 comments:

Post a Comment