Home » » Libas Full Movie

Libas Full Movie

Written By Wanie on Wednesday, 20 July 2011 | 7/20/2011 10:37:00 pm


Sinopsis Libas:- Adnan Saladin seorang pakar Libasan dalam permainan sepak takraw (Libas). Dia di gelar sebagai raja libas Malaysia. Kehebatan libasan Raja Libas sangat digeruni pasukan lawan terutamanya dari pasukan Siam (Thailand). Kecederaan berlaku mengakibatkan tekong Malaysia (Dali) parah apabila Libas gagal menampan libasan kuat AK Nangkhon lalu terkena dadanya.

Akibatnya Malaysia tumpas kepada Thailand untuk kali kedua berturut-turut. Jurulatih dan rakan sepasukan, Megat turut menyalahkan Adnan Saladin kerana kekalahan itu sehingga Jurulatih sanggup memutuskan pertunangan Adnan Saladin dengan anaknya, Ratna.
Raja Libas resah apabila diketahui Mr. Wilson menawarkan perlawanan Libas lebih awal dari selalunya untuk mendapatkan bola warisan yang mempunyai nilai sejarah dan kuasa mistikal. Tawaran lumayan diberikan kepada pasukan Thailand demi mendapatkan bola warisan tersebut yang berada pada Raja Libas. Raja Libas berfikir siapa yang harus dia ambil sebagai pemain bagi mengekang kehebatan pemain Thailand. Akhirnya Raja Libas dapat menemui pemain baru dan mengumpulkan regu pasukan yang terdiri daripada Megat (pemain lama), Hamadi dan Kumok yang merupakan taruhan Libas untuk menentang Thailand nanti… Diperlawanan akhir, pasukan Malaysia teruk dibelasah oleh pasukan Thailand. Mampukah Raja Libas mempertahankan maruah negara. Nantikan kesudahannya…


Tajuk Filem:


Libas
Pengarah:


Jurey Latiff Rosli
Penerbit:


MDAG Marketing Sdn. Bhd
Dipawagam:


29 September 2011
Pelakon Libas:


Rosyam Nor


Scha


Johan Raja Lawak


Beego


Mohd Fadzly bin Kamarulzaman


Mohd. Razib


Z.Zamrie


Taiyuddin Bakar


Adam Corrie


Yank Kassim
Johan Abdullah
Sabri Yunus

SathiyaAffiliate Program ”Get Money from your Website”

0 comments:

Post a Comment